onsdag 18 mars 2009

Gott om goda nyheter idag, dessutom strålande sol

Det sportsliga först, Arsenal är vidare till semifinal i FA-cupen där London-rivalen Chelsea står för motståndet. Tuff match men vi har redan slagit dom en gång i år, på bortaplan dessutom vilken ytterst få lag klarat av dom senaste åren.

Om vi övergår till politik finns det mycket att glädjas åt i dessa dagar, Muf Gävleborgs nya distrikstyrelse drog igång verksamheten i ett rasande tempo vilket är både glädjande och viktigt inför valet i sommar.

Fler än jag har reagerat på Ella Bohlins (Kd) förbudsiver och svek mot sina borgliga ideal. Dick Erixson skriver bland annat så här på sin blogg I hjärtat rebell:
"Ja, det värsta som finns är borgare som leker stalinister. De ska inte ha en röst. Kristdemokraterna måste tänka om. Låt inte de här bigotta förbudsivrarna prata partiet ur riksdagen."

PJ Anders Linder skriver även han om Kd's bisarra syn på borglighet i Svenska Dagbladet, läs själva på Politisk dödsdrifts hos KD.


Att 67,4% (av cirka 25 000 röstande) har Fredrik Reinfeldt som vinnare i gårdagens debatt mot Mona Sahlin är väntat men ändå glädjande. Att det är i sossetidningen Aftonbladet gör det bara än mer uppmuntrande.

Svenska dagbladet redovisar även att Fredrik har rekordstort förtroende hos svenska folket medan Sahlin fortsätter tappa. Ingen partiledare har så svagt stöd hos sina egna medlemmar som Sahlin, ingen partiledare har inte heller så stort stöd hos motståndarna som Fredrik. Att moderater och övriga borgliga väljare litar på statsministern är tämligen självklart men att över 30% av dom socialdemokratiska väljarna har stort eller mycket stort förtroende för en moderat statsminister är sensationellt bra. Vänder man på steken så finns det knappt någon alliansväljare som har förtroende för Sahlin så att S ska stjäla väljare från Alliansen är mindre troligt. Däremot finns mycket stora möjligheter för moderaterna att ta röster från så kallade "höger-sossar" från Sahlin.

Det är långt kvar till valet med moderaterna har vind i seglen och nu börjar valrörelsen inför EU-valet på allvar. Läs partisekreterare Per Schlingmann's VALLEDARBLOGG och se hur du kan stötta moderaterna och bedra till att begränsa socialisternas inflytande i EU-parlamentet.

Redan nu kan du göra följande:

1. Gå med i vår Facebookgrupp. Du hittar oss här.

2. Skicka ett mail till dina kontakter och uppmana dem att gå med i vår Facebookgrupp.
Skriv om det på din blogg eller hemsida.

3. Här hittar du även sju olika flygblad. Skriv ut och dela till kollegor, grannar eller andra.


Avslutningsvis så ber jag er gå in på följande LÄNK och lösa om svårigheterna med att veta vilken stol som Lundby-Wedin sitter på för stunden. Är hon fondkapitalist, styrelseproffs, LO-ordförande Eller Socialdemokratisk toppfigur?
När kommer stolen "Wanja" på Ikea? Den har unika egenskaper: en stol, men med flera sittplatser som man kan förflytta sig fritt emellan.

Inga kommentarer: