torsdag 26 mars 2009

Här snackar vi kapning!

I förrgår höll brittiske ledamoten Daniel Hannan den värsta sågning jag sett på länge av en politisk motståndare. Socialisten tillika premiärminister Gordon Brown var målet för denna sanslöst träffsäkra attack.



Hannan kritiserar Brown för att han på socialististiskt manér inte tagit ansvar för statfinanserna under högkonjunkturen, för att han nu spenderar för lånade pengar, för att brittiska regeringen i protektionistisk anda försöka skydda brittiska företag och för att ljuga om landets ekonomiska situation. Hårda ord men inte mindre sanna för det.

Daniel Hannan visar varför den svenska regeringen med moderaterna i spetsen har så skyhögt förtroende gentemot vänsteroppositionen. Alliansen har inte slösat, inte lagt fram populistiska krispaket, inte köpt förlustbringande företag (SAAB) och man har framförallt inte ljugit om hur allvarligt läget är. Om någon skulle hålla Hannans tal i Sverige, skulle det vara riktat mot den ansvarslösa rödgröna oppositionen…

Mona Sahlin måste antingen ha en egen sedelpress i partihögkvarteret på Sveavägen 68 eller så har hon tänkt använda sig av SMS-lån för att finansiera sin politik. Lustig att man inte hört ett ljud från henne dom senaste dagarna förresten. Kan det ha något att göra med hennes bäste Wanjas förehavanden tro?

Inga kommentarer: