tisdag 31 mars 2009

Bara självplågare kan rösta fram S i landstinget igen

Insändare publicerad i Hälsingetidningarna idag 2009-03-31

Landstinget Gävleborg har styrts av Socialdemokraterna sedan landstingen bildades år 1863 och borde enligt konstens alla regler vara det socialistiska drömsamhället där allt fungerar som socialdemokrater vill att det ska fungera. Permanent maktinnehav utan möjlighet för borgarna att förändra den socialistiska drömmen kan inte ge annat än ultimata förutsättningar för socialdemokratin.

Är då Gävleborgs läns sjukvård den bästa i Sverige?
Svaret är nej, definitivt inte. Däremot ligger man i topp om man vänder upp och ned på listan. Gävleborg slåss om förstaplatsen från botten räknat med Västerbottens landsting som av en händelse också styrts av Socialdemokraterna i en mindre evighet.

Enligt en analys i tidningen Dagens Samhälle om hur de svenska landstingen sköter sig framgår det att Västerbottens landsting är sämst i landet på att klara sin ekonomi inom de ramar som satts upp. Detta i stark "konkurrens" med Socialdemokraterna i Gävleborg.
Tidningen Norrans ledarsida skriver under rubriken "Vem är förvånad?" följande: "Enda chansen för västerbottningarna att få bättre vård är att rösta bort Socialdemokraterna och Levi Bergström vid nästa val. I början av sin alltför långa tid som landstingsråd sade han att ödmjuk stalinism ska råda i landstinget. Det uttalandet tog han tillbaka. Men inte sättet att sköta landstinget. Väljarna måste inse att socialdemokrater i landstingsledningen betyder sämre vård till högre kostnad".
Exakt samma formulering kan användas för att beskriva situationen i Gävleborg, byt ut namnet på landstingsrådet bara. Alltså kan man bara hoppas att väljarna i Gävleborg inte består av självplågare som återigen ger sitt förtroende för det parti som i över 100 år konsekvent försämrat kvalité och tillgänglighet inom vården.

Det faktum att ung-sossarna i länet tog ett beslut på sin stämma som lyder att "all sjukvård bör vara landstingsägd" gör att vi inte heller kan hoppas på bättre tider när de äldre socialisterna lämnar över till nya. Jag kan bara tänka mig hur debatten gick till när detta beslut togs, argument som: "Det vore förkastligt att erbjuda medborgarna alternativ och valfrihet när det faktiskt är så att SSU vet vad som är bäst för den enskilde människan, ingen vet väl mer om vård och välfärd än vi socialdemokrater?"

Jag raljerar naturligtvis men den ideologiska skiljelinjen är glasklar, vill du att politiker ska bestämma åt dig – rösta på Socialdemokraterna, vill du bestämma själv vad som är bäst för dig och din familj – rösta på Moderaterna som sätter människan/patienten före politiska system.

Stefan Andersson
fd. oppositionsråd (M) i Ljusdals kommun

Dagens Tjuvlyssnat

Nattklubb, Stockholm

Två tjejer ~18 har precis varit på toa tillsammans och kommer ut och ska tvätta händerna.
Tjej 1: Alltså du tvättar ju aldrig händera!
Tjej 2: Men nej varför ska jag göra det? Alla är ju så äckliga ändå…

Ja vad ska man säga, känns som man vill säga emot men jag vet inte om argumenten håller.
Nej tjej 2 har nog rätt, alla är ju mer eller mindre äckliga på krogen. Fulla och svettiga med kiss på händerna, party party! Men jag fortsätter nog tvätta mina händer för det, drar upp nivån något sådär.

Idag börjar nya livet, träning på Pace klockan 11.00!
_______________________________________________________

Såg detta på ett forum på nätet där människor skriver om allt mellan himmel och jord. En kille hade följande text under alla sina inlägg, kanske ska lägga in något liknande i bloggen så folk inte tror att allt som skrivs är på blodigt allvar. *skratt*

Disclaimer:
§1 Härmed avsäger jag mig allt ansvar för hur andra brukar eller missbrukar informationen jag sprider.
§2 Allt är skrivet i rent informativt eller teoretiskt syfte. Uppmaning till eventuellt brott kan därför ej heller styrkas.
§3 Ironi och humor kan förekomma. Allt jag skriver bör därför inte tas på blodigaste allvar, och behöver inte nödvändigtvis överenstämma med verkligheten.

måndag 30 mars 2009

Två nya videoklipp från Muf

Ta nu detta med en nypa salt, det är humoristiska inslag och inte valkampanj...
Jag tycker skåningen i första filmen är rolig som tusan, duvan var inte riktigt min typ av humor men ni kanske har bättre (eller sämre beroende på hur man ser på saken) humor än mig.

Äntligen skrotas monopolet


Duva letar efter Mona Sahlin

Vad tror Ni om följande tabell?

1. IFK Göteborg
2. Elfsborg
3. Halmstads BK
4. Helsingborg
5. Kalmar FF
6. Hammarby
7. AIK
8. Örgryte
9. Malmö FF
10. Djurgården
11. Örebro SK
12. Trelleborg
13. Gais
14. Gefle
15. Brommapojkarna
16. BK Häcken

Fobier av olika slag

Jag satt och tittade på Gomorron Sverige i SVT imorse och den där Doktor Åsa var med, ni vet hon från Robinsson som dök upp hux flux efter 10 år som snygg läkare i TV. Hon och någon psykolog pratade fobier och att 55% av barn med fobier blir av med sin fobi efter ett (!!) besök hos en psykolog. Antar att det är något liknande för vuxna så frågan är varför folk går omkring och är rädda för saker och ting när det finns en 50/50 chans att slippa obehaget? Kan det vara så att man tycker det är en del av sin personlighet och man inte vill bli av med den? Eller vet man helt enkelt inte att det finns hjälp att få?

Jag satt och funderade på om jag har någon fobi men kom inte på någon speciell, det närmaste jag kom är att jag inte gillar att vara under vatten. Det kan dock vara ärftligt för farsgubben är likadan och jag får ju inte panikångest av att dyka så det klassas nog inte som fobi.


Flygrädsla är en ganska vanlig fobi, det kan jag dock förstå. Människan kan inte flyga, det är alltså onaturligt för oss att sväva omkring i en plåtlåda på 10 000 meters höjd. Inte så underligt att folk blir nervösa kan jag tycka, att man dessutom tvingas lägga sitt liv i händerna på en person som man inte känner eller vet om personen ens är bra på sitt jobb (piloten) gör inte saken bättre. Att all statistik säger att det är si och så mycket säkrare att flyga jämfört med att åka bil är också rätt ointressant för krockar du med bil så har du en rimlig chans att överleva, ramla i backen från 10 000 meter och det är med 99,9% säkerhet game over...


Hittade denna bild på vad jag gissar är den ultimata mardrömmen för en person med flygrädsla. Tänk om du är på väg till Thailand på semester och du upptäcker att den här killen ansvarar för ditt liv dom närmsta 14 timmarna?


Måste bara bjuda på vad min kompis Niklas Gillström la ut på Twitter,
jag tyckte det var oerhört träffande.

Sosselogik:
Privata apotek = Färre och dyrare.
Privata systembolag = Fler och billigare

fredag 27 mars 2009

Det är bra fart Muf Gävleborg just nu

Ännu en bra insändare från en av alla dessa duktiga ung-moderater vi har i vårt län, vart kommer alla ifrån? Dom ploppar upp som svampar ur jorden numer (god tryffelsvamp, inte giftig flugsvamp om någon hade försökt vara rolig) vilket gör en gammal Muf'are som undertecknad otroligt glad. Det var ett sant nöje att vara med på distrikstämman för ett par veckor sedan och lyssna på debatten samt svara på frågor.

Jag gillar den raka tonen som ungdomsförbunden har i debatten, inget politiskt rävspel med luddiga formuleringar, "tassa runt het gröt-syndromet" ni vet utan bara PANG TJONG rakt på!
Jag tror att i många lägen så når Muf längre ut i väljarleden än moderpartiet på grund av att man använder sig av ett vardagligt och enkelt språk utan att verka oseriös. Jag gissar att det är den varianten Mona Sahlin försöker använda sig av också. Problemet är att hon är 50 bast och statsministerkandidat och att väljarna förväntar sig ett helt annat språkbruk än det hon använder sig av.


Pin(s)amt

Under flera veckor har det gapats och skrikits i mängder från vänsterkanten i politiken kring bonusar och fallskärmsavtal i såväl privata som statliga företag. Allt tycks vara den moderatledda regeringens fel, i synnerhet Anders Borgs. Thomas Östros, Socialdemokraternas ekonomiske talesman, som gillar att överdriva det mesta, har till och med gått ut i media och krävt Anders Borgs ursäkt för alla de bonusar som regnat över ett Sverige i recession.


Men som vanligt hycklar socialdemokraterna. Färska uppgifter säger att flera bolag med styrelseposter som innehas av ledande socialdemokratiska politiker och fack-toppar har delat ut större och fler bonusar, även i dessa tider. Bland annat AMF-pension, som till hälften ägs av LO och till den andra hälften av Svenskt Näringsliv har delat ut större bonusar än vanligt. Även Wanja Lundby-Wedin, ordförande i LO och i Europafacket, har i media kraxat kraftigt de senaste veckorna. Hon sitter med i AMF:s styrelse och har inte ens reserverat sig mot dessa bonusar, och det har inte heller någon annan socialdemokrat gjort i de företagsstyrelser de sitter i.

När sedan Socialdemokraternas nyblivne partisekreterare Ibrahim Baylan sätter sig ner i Agendastudion för att förklara varför det kunnat bli så här, är det enda han kan kläcka ur sig att det är regeringens fel! Blir man förvånad? Inte ens den annars så vänsterfavoriserande programledaren Anna Hedenmo kunde förstå hur Baylan kunde uttrycka sig på det sättet. Men det är klart, blir man ens häpen över Socialdemokraternas hyckleri? Thomas Östros, vem är det som borde be om ursäkt egentligen?

Pin(s)amt!

Viktor Wärnick (M)
ordförande Moderata ungdomsförbundet i Söderhamn

______________________________________________________________

Kan meddela att jag idag har en ny låt "på hjärnan", tittade på den mycket roliga serien The Big Bang Theory på 5'an igår. Detta är låten som spelas i början, Barenaked Ladies sjunger.


Välkommen till dom Nya Socialdemokraterna

Mona Sahlin skulle som bekant förnya S politik för att få fram en politik som attraherar mittenväljarna (läs ta tillbaka dom 200 000 röster som man förlorade till Alliansen 2006). Detta projekt har gått baklänges efter hon tvingats ta med kommunister i förnyelsearbetet. Nu har man efter mycket om och men faktiskt kommit med ett konkret förslag på hur man kan hjälpa Sverige ur krisen, tidigare har man enbart ägnat sig åt smutskastning gentemot regeringen.

Klagokören har sjungit: "Regeringen gör ingenting, regeringen gör för lite, regeringen gör fel saker, regeringen gör fel saker för sent osv osv."
Man har lika konsekvent som man sjungit i klagokören undvikit att leverera konkreta förslag på vad man själv vill göra, dom få gånger man sagt något så har det varit ofinansierat och ogenomtänkt. "Mer till allt och alla" har varit budskapet från S-toppen.

Men NU!
Mona Sahlin och Thomas Östros vill chockhöja skatterna för de som tjänar mest. Pengarna ska användas för att ta Sverige ur krisen. Paret lanserar samtidigt mottot: “Framgång kräver rättvisa.”

Jaha, vad innebär då detta?
1. En ny förmögenhetsskatt
2. En ny fastighetsskatt
3. Höjd skatt för höginkomsttagare

All ekonomisk expertis är enig om att förmögenhetsskatten driver iväg kapital som annars skulle kunna verka på plats här i Sverige. Den förstör och driver bort långt mer pengar än vad den drar in helt enkelt. Samma sak med de höga marginalskatterna som dämpar folks villighet att jobba extra och fördjupa och bredda sin utbildning. Socialdemokraternas populism och makthunger vet inte några gränser. Den matchas numera bara av deras inkompetens.

Förnyelse för Socialdemokraterna innebär tydligen mer skatt för Svenskarna, tycker det känns bekant på nå vis... *funderar*

torsdag 26 mars 2009

En sån här vill jag ha i stugan

Någon som vet vart man köper en jättestor uppblåsbar och färgglad "plastlarv/korv"?
Jysk? Rusta? Teknikmagasinet? Hobbex?
Maila tips till mig tack.

Vilken makalös pilot

Nu har de stoppat in alla pilotens manövrar och all dokumentation om flygturen i en simulator och så har de lagt på ljudbandet från pilotens faktiska samtal med tornet, jag begriper inte hur piloten kan vara så lugn. "We're going in the Hudson" säger han som om det vore hur normalt som helst. Snacka om hjälte!

Här är en längre video från händelsen. Nu blev jag sugen på att spela Microsoft Flight Simulator och försöka göra om denna bragd (i säkerhet bakom en dataskärm).

Här snackar vi kapning!

I förrgår höll brittiske ledamoten Daniel Hannan den värsta sågning jag sett på länge av en politisk motståndare. Socialisten tillika premiärminister Gordon Brown var målet för denna sanslöst träffsäkra attack.



Hannan kritiserar Brown för att han på socialististiskt manér inte tagit ansvar för statfinanserna under högkonjunkturen, för att han nu spenderar för lånade pengar, för att brittiska regeringen i protektionistisk anda försöka skydda brittiska företag och för att ljuga om landets ekonomiska situation. Hårda ord men inte mindre sanna för det.

Daniel Hannan visar varför den svenska regeringen med moderaterna i spetsen har så skyhögt förtroende gentemot vänsteroppositionen. Alliansen har inte slösat, inte lagt fram populistiska krispaket, inte köpt förlustbringande företag (SAAB) och man har framförallt inte ljugit om hur allvarligt läget är. Om någon skulle hålla Hannans tal i Sverige, skulle det vara riktat mot den ansvarslösa rödgröna oppositionen…

Mona Sahlin måste antingen ha en egen sedelpress i partihögkvarteret på Sveavägen 68 eller så har hon tänkt använda sig av SMS-lån för att finansiera sin politik. Lustig att man inte hört ett ljud från henne dom senaste dagarna förresten. Kan det ha något att göra med hennes bäste Wanjas förehavanden tro?

onsdag 25 mars 2009

Valaffisch eller plakat till 1'a maj?

Bilden lånad från Henrik Alexanderssons blogg.

Läs gärna vad Dick Erixson skriver i blogginlägget "S-pressen slaktar Wanja Lundby-Wedin"

Grattis till mig

Jag drömde värsta konstiga drömmen inatt, kändes som en Bond-film på nåt vis. Tror jag var i Monte Carlocasinot och spelade poker. Jag satt iaf i en klassisk vit James Bond-smoking och rökte Cohibas som jag sköljde ned med Bollinger. Mycket surrealistiskt var det hur som helst.
När jag vaknade så hade jag låten nedan "på hjärnan" och den vägrar att försvinna!



Man blir på väldigt bra humör av den här låten så det gör inte så mycket men det är irriterande när man inte kan sortera bort den från hjärnkontoret för en stund. Det har kommit en massa gratulationerFacebook och i mobilen, kul att det första grattismeddelande kom från justitieminister Beatrice Ask. Brukar ju skriva en del om Bea här på bloggen som trogna läsare känner till är hon en av mina absoluta favoriter bland svenska politiker.



Nu ska jag fortsätta nynna på den något politisk inkorrekta texten:

Och nere på Lincoln, kan ingen se in
Där lever alla på natten
Så kom om ni kan, kom om ni vill
Till pokerkväll i Vårby gård

Danne jobbade i packen på anstalt
Lyfter skrot i baracken
Så kom om ni kan, kom om ni vill
Till pokerkväll i Vårby gård!
Ceazar har hasch, Ceazar har gräs
Han odlar i garderoben
Så kom om ni kan, kom om ni vill
Till pokerkväll i Vårby gård.

Inga regler alls
Och inga planer alls
Ingen mespop alls
Whooah, oh nej, aldrig, aldrig!

tisdag 24 mars 2009

Taskigt läge?



TÄVLING

När avgår LO-ordförande Wanja Lundby-Wedin?
1. Torsdag
X. Fredag
2. Under helgen
Rätt svar belönas med en frisbee :-)


Läs även det Thomas skriver om Den socialdemokratiska dubbelmoralen

Dom är lite rolig Muf'arna

En snabb checklista på hur du blir fackpamp med hälsningar från Moderata ungdomsförbundet.


Roande mig med att skicka en ett debattartikel om Landstinget Gävleborg idag också, ska bli intressant och se om någon tidning tar in den (Gävle Dagblad svarade direkt och sa att den var jättebra och passade på deras debattsida så där lär den komma in). Arbetarbladet är nog mera tveksamt om man säger så... Ni får dra era egna slutsatser om varför.

måndag 23 mars 2009

Men jösses SSU, vad är detta?

Jag vet inte vad jag ska säga, SSU har upptäckt att MUF är duktiga på nätet med att lägga ut professionella videoklipp med olika budskap och bestämt sig för att göra samma sak. Bekymmret är att det mest liknar en dålig hemmavideo från 80-talet. Har dom hört talas om ljussättning till exempel? Och hur tänkte dom när dom bestämde hur introt skulle se ut och framförallt låta? Tror dom på allvar att detta ska locka medlemmar?



Detta var en av filmerna som gjorde att SSU bestämde sig för att bli "moderna" och nyttja nya medier för att nå ut till unga människor. Nu är detta en av dom "sämre" men jag har inte hjärta att lägga ut något bättre för då blir klasskillnaden så total och nya moderaterna bekämpar som sagt klasskillnader.



Apropå sossarnas ointresse/ovilja inför nya medier så levererade världens bäste utrikesminister tillika pionjär på området en sylvass pik till S i en riksdagsdebatt. Det är bara Carl Bildt som kan komma undan med sånt här, han är en mästarnas mästare på ironi.

Agenda 2010 – värderingsskiftande reformer

Niclas Holmberg, student i företagsekonomi, egenföretagare inom kommunikation och chefredaktör för Moderata Ungdomsförbundets tidning Blått, föreslår i en rapport ett antal spännande värderingsskiftande reformer. Han nås på niclas.holmberg@moderat.se.

Hur kan förslag om sänkt skatt vara en valvinnare i ett land men inte i ett annat?
Ibland har det sagts om Sverige att det är ett av få länder där man snarare vinner om man föreslår högre skatter. Vänstern i Sverige har ofta velat förklara det med att svenskarna helt enkelt vill ha hög skatt och att det offentliga tar hand om det mesta. Men kanske är det de redan höga skatterna genererar just sådana preferenser? Ju högre skatterna är, desto större del av livet står det offentliga för. Då blir resonemanget lätt att sänkt skatt leder till att man blir av med stora delar av det man redan har, medan höjd skatt (helt på de rika) ger mer, till exempel i form av välfärdstjänster.

I ett land med låga skatter tar människor själva hand om en större del av livet, och det är
uppenbart att det fungerar. Än lägre skatter ger ytterligare möjligheter att lägga mer pengar på det man vill ha. Systemen påverkar människors beteende och värderingar. Denna insikt har ofta varit en central del i det politiska reformarbetet. Minns Gunnar Strängs ord om hur man i tysthet ska socialisera Sverige. På motsvarande sätt kan en politik för mer egenmakt till människor leda till önskemål om ytterligare egenmakt. Där friheten en gång släpps in brukar den vara svår att bli av med. Nu vill ingen ha tillbaka telemonopol och liknande. Att få medborgarnas stöd för politikens inriktning är central för varje regering. En omgång reformer ska gärna underlätta ytterligare en våg, genom att medborgarna vill ha mer.
Det är därför ett centralt perspektiv i urvalet av möjliga reformer för nästa mandatperiod.

Ladda ned och läs rapporten här (pdf).

Landstinget Gävleborg, ett socialistisk drömsamhälle?

Landstinget Gävleborg har varit styrt av socialister sedan landstingen bildades 1863 och borde enligt konstens alla regler vara det socialistiska drömsamhället där allt fungerar som sossar vill att det ska fungera. Över 100 år av eget styre utan jobbiga borgare som förstört det tappra socialister byggt upp kan inte betraktas annat som en dröm för en Socialdemokrat.

Är då Gävleborgs läns sjukvård den bästa i Sverige? Nej det är den inte, den slåss om förstaplatsen från botten med Västerbottens läns landsting som av en händelse också styrts av sossar i en evighet (känns det som iaf).
________________________________

Hittade följande på Dick Erixsons blogg "I hjärtat rebell":
Enligt en analys i tidningen Dagens Samhälle om hur de svenska landstingen sköter sig framgår det att Västerbottens landsting är sämst i landet på att klara sin ekonomi inom de ramar som satts upp. Detta i starkt "konkurrens" med Sossarna (och numer även stödpartiet Centern) i Gävleborg.

“Vem är förvånad?”
skriver Norra Västerbotten i ledaren,
Sveriges sämsta landsting:
Enda chansen för västerbottningarna att få bättre vård är att rösta bort socialdemokraterna och Levi Bergström vid nästa val. I början av sin alltför långa tid som landstingsråd sade han att ”ödmjuk stalinism” ska råda i landstinget. Det uttalandet tog han tillbaka. Men inte sättet att sköta landstinget. Väljarna måste inse att socialdemokrater i landstingsledningen betyder sämre vård till högre kostnad.
________________________________

Ja, i en demokrati får folket de ledare man förtjänar. Med andra ord så hoppas jag att väljarna i Gävleborg inte består av ett gäng självplågare som åter igen ger sitt förtroende för det parti som i över 100 år konsekvent försämrat kvalité och tillgänglighet inom vården. Det faktum att ung-sossarna i länet tog ett beslut på sin stämma förra helgen som lyder "all sjukvård bör vara landstingsägd" gör att vi inte kan hoppas på bättre tider när dom äldre socialisterna lämnar över till nya. Jag kan bara tänka mig hur debatten gick till när detta beslut togs, argument som: "Det vore förkastligt att erbjuda medborgarna alternativ och valfrihet när det faktiskt är så att SSU vet vad som är bäst för den enskilde människan, ingen vet väl mer om vård än socialdemokrater?"

Jag raljerar naturligtvis en aning men den ideologiska skiljelinjen är glasklar, vill man att politiker ska bestämma åt en - rösta på Socialdemokraterna, vill du bestämma själv vad som är bäst för dig och din familj - rösta på Moderaterna (möjligen Folkpartiet, C och Kd däremot har en bit att vandra innan dom kan kalla sig liberala).

söndag 22 mars 2009

Bra (engelska) resultat i fotbolllen igår

Blåvitt fick se sig besegrade i Supercupen borta mot Kalmar efter ha dominerat matchen, tråkigt men vi vinner ligan och Svenska cupen istället.



Då gick det desto bättre i England och för mitt älskade Arsenal. Vad sägs om följande resultat:
Newcastle VS Arsenal 1-3 (Bentner, Diaby, Nasri stod för målen och Almunia räddade en straff vid 0-0))
Tottenham VS Chelsea 1-0 (Jag avskyr Spurs men inte när dom hjälper Gunners plocka in 3 poäng på Chelski)
Fulham VD Man United 2-0 (Första vinsten sen Hedenhös för Fulham över Man U)

Grattis till Västerås också som lyckades slå regerande mästarna (gånger 5) Edsbyn i SM-finalen.
Jag höll naturligtvis på "Byn" då vi Hälsingar håller ihop.

fredag 20 mars 2009

Tänkvärda ord

Nämnde ju världens bästa och trevligaste justitieminister i förra inlägget, denna text har Bea skrivit och jag tycker den är så bra så jag delger den med er. Detta är inget pressmeddelande, inget internt partimail eller liknande, bara hennes personliga tankar om viktiga saker. Tror någon att Thomas Bodström tänker lika eller ens tänker på så pass viktiga frågor?

"När jag var i Bryssel i veckan hade jag utöver de vanliga mötena bestämt mig för att ägna mig åt lite faktainhämtning inför ordförandeskapet i EU:s rättsliga ministerråd. En viktig fråga för Sverige är att arbeta mot trafficing och sexuella övergrepp, inte minst mot barn och unga. En sen kväll, tillsammans med några medarbetare och några Brysselkännare begav vi oss ut i några av stadens baksidor. Runt Gare du Nord t ex var det bilkö(!) i de slummiga kvarteren, där skyltfönster efter skyltfönster, exponerar unga, mycket lättklädda flickor som i röd belysning knackar på rutorna för att locka in kunder. En del etablissemang(knappast underhållning) saknar insyn från gatan, men exponeringen är total. På gatorna glider mörkt klädda karlar, många missbrukare och i varje hörn står grupper som handlar eller håller koll på "affärerna". På annat håll finns gatuprostitutionen. Också unga flickor i för korta kjolar och tunna strumpor som fryser i väntan på nästa... Jag har tyvärr sett liknande förr. Det finns på många håll och det retar mig att så många tiger om saken. De övergrepp på människor och mänskligheten som detta handlar om är bara oacceptabelt.

Därför blir jag om möjligt ännu mer upprörd när jag kommer tillbaka till Sverige och slår ett öga i DN på stan (utmärkt bilaga för övrigt). På framsidan ståtar Henrik Schyffert som säger sig vilja bli "adlad" och som ska inleda sin satsning på "roast" - tydligen någon ny Humorvariant. Denna roastning har han själv fått uppleva i samband med sitt senaste födelsedagsfirande. Väldigt roligt ansåg han t ex att många skämtat om att "alla hade knullat höften ur led" på hans mamma som efter en olycka gick på kryckor. Hurdå kul?! Så kul att han fortfarande minns det är också att Petra Mede sagt till honom "Det spelar ingen roll hur mycket du tränar, du kommer alltid att se ut som ett finskt parkbänksfyllo med svullet ansikte". Av artikeln framgår vidare att många har svårt att förstå denna nya och moderna humorvariant, underförstått många är omoderna och lite efter..

Ärligt talat, det är dags att ta tillbaka betydelsen av människovärde och respekt för andra. Dags att sluta göra sig rolig genom att skratta åt övergrepp, förnedring och mobbning. Människor är per definition vackra, har rätt att bli respekterade och de fulaste är dom som inte fattar det. Jag vill dessutom att mina barn ska växa upp i en värld där man inte skrattar åt våldtäkter vare sig på mammor, flickvänner eller barn. Eller åt folk som behöver använda kryckor.

Det är också dags att återupprätta proffessionen komiker. Som med bevarande av grundläggande respekt och kärlek till andra kan synliggöra livets komplikationer och dråplighet. Jag tycker att klåpare och amatörer på området borde bli helt utan publik. Därför stänger jag dessutom av mellansnacket om jag tittar på Melodifestivalen ikväll. För det finns ingen respekt vare sig för artisterna, låtskrivarna eller TV-tittarna i delar av snacket. Orkar bara inte med snaskigheterna, jag ser bara de ynkliga stackarna som pumpats upp av cyniska kriminella bakom glasrutorna i Bryssel framför ögonen."

Vår fantastiska lokaltidning Ljp


Man inser att man bor i en småstad när man kollar dom rubriker och artiklar som finns i Ljusdalsposten (även känd som "propellern" då det brukar vara max 4 blad). Det ger en dock ett annat perspektiv än om man enbart skulle nöja sig med dom 7 andra tidningar jag läser dagligen (DN, SVD, DI, Aftonbladet, Expressen, Arbetarbladet & GD) Utöver dessa håller jag även koll på HT, Kuriren, Ljusnan, Dagens Media, SVT och Radio Gävleborg och ibland GP när min "Göteborgs-abstinens blir för kraftig".

Ett axplock ur dagens Ljusdalspost följer här:
2009-03-19 kl. 20.00
Sovande man på Resecentrum
LJUSDAL
En man som somnat inne på Resecentrum i Ljusdal orsakade uppståndelse på torsdagsförmiddagen. Det var vid 9.30 som polis och ambulans kallades till platsen då besökare uppmärksammat en till synes livlös man liggande inne i lokalen. Polis och ambulanspersonal kunde dock konstatera att mannen levde och efter kontroll skjutsades mannen hem av polisen.

2009-03-19 kl. 01.00
Felparkerat vid Järvsöbacken
JÄRVSÖ
En person boende efter länsväg 696, Rödmyravägen, har till polisen framför klagomål på det parkeringskaos som ibland råder på vägen nedanför Järvsöbacken. Bilar i långa rader parkerar trots p-förbud på vägen. Ibland på båda sidorna. Polisen kommer att öka sin närvaro vid backen de tidpunkter när flest besöker den.

2009-03-19 kl. 01.00
Skoter över ledning
KORSKROGEN
En fastighetsägare i Södra Veckebo har till polisen anmält att det körs skoter på fel ställen. På fastigheten finns en nedgrävd vattenledning, som också är skyltad, men det är något som vissa skoterförare tycks strunta i. Oftast på kvällar och helger när det är mörkt.

Jag anar en veritabel brottsvåg och socialt förfall här i kommunen, jag måste bestämt ringa justitieminister Bea och begära förstärkt polisnärvaro. Bea är ju härifrån trakterna så jag förväntar mig VIP-behandling och specialinsatser från regeringen.
(Och för er som inte tillhör den ironiska generationen så var ovanstående ett humoristiskt inlägg, hoppas även det är okej för Ljp med lite reklam så jag får använda deras logga i inlägget, bjuder på gratis reklam i gengäld)

torsdag 19 mars 2009

Ett användbart och stärkt försvar

Idag presenterade Försvarsminister Sten Tolgfors regeringens försvarspolitiska proposition "Ett användbart försvar".

Sveriges försvar ska stå starkt rustat för att kunna försvara landet, och även bidra till stabilitet i omvärlden. Det kräver ett användbart, tillgängligt och flexibelt försvar. Därför fastställer nu regeringen en ny inriktning för det svenska försvaret med kraftigt stärkt försvarsförmåga.
I det framtida försvaret får Sverige nu fler soldater som snabbare kan användas. Det går inte att se ett militärt hot som bara skulle drabba Sverige eller ett annat land i vårt närområde. Men de nya hoten kräver möjlighet att kunna agera, enskilt och tillsammans med andra, med kort varsel.

Sverige kommer inte att förhålla sig passivt om en katastrof eller ett angrepp skulle drabba ett annat medlemsland i EU eller ett nordiskt land. Vi förväntar oss att dessa länder agerar på samma sätt om Sverige drabbas. Vi ska kunna ge och ta emot militärt stöd.

Huvuddragen i propositionen är:
- Hela insatsorganisationen om ca 50 000 personer ska kunna användas inom en vecka efter beslut om höjd beredskap. Idag är bara ungefär en tredjedel av den nationella insatsorganisationen kravställd för insats inom ett år.
- Alla insatsförband kommer att ha samma förmåga till insats, i Sverige samt i och utanför närområdet. Det medför att den uppdelning som idag finns mellan en så kallad utlandsstyrka för internationella insatser och övriga förband utgår.
- Enligt Försvarsmaktens förslag kommer 28 000 personer att finnas i stående och kontrakterade förband.
- Hemvärnet förstärks och får en viktigare roll i försvaret av Sverige. Hemvärnet kommer totalt att bestå av 22 000 personer och ingå i insatsorganisationen. Av dessa kommer 17 000 att utgöra de kvalificerade nationella skyddsstyrkorna vilka får bättre utbildning och materiel och som har tjänstgöringsskyldighet även i fred.
- En ökning från tre tillgängliga manöverbataljoner idag, till åtta imorgon. Det innebär mer än dubbelt så hög tillgänglighet.
- Fördubblad förmåga till fredsfrämjande insatser. 1 700 personer kommer att kunna hållas kontinuerligt insatta i insatser internationellt.
- Antalet Gripenplan blir 100 stycken, av C/D-modell. Antalet nya helikoptrar ökar successivt.
Stridsvagn 122 bibehålls och tillgången till splitterskyddade fordon ökar. Artilleriet och luftvärnet förblir av dagens storlek. Det blir sju korvetter, varav fem av Visbyklass, antalet ubåtar i insatsorganisationen bibehålls.
- Utanför insatsorganisationen kommer en förbandsreserv om fyra mekaniserade bataljoner att finnas.
- Personalförsörjningen moderniseras så att frivillighet utgör grunden för bemanningen av insatsorganisationen i stället för värnplikt. Det krävs för ökad användbarhet och tillgänglighet, men också övergång till stående och kontraktsförband. Officersyrket förändras med fler specialistofficerare som utbildar och leder trupp och färre i staber och ledningsfunktioner.

Detta har jag väntat länge på, moderaterna har återtagit försvarsfrågan!

onsdag 18 mars 2009

Gott om goda nyheter idag, dessutom strålande sol

Det sportsliga först, Arsenal är vidare till semifinal i FA-cupen där London-rivalen Chelsea står för motståndet. Tuff match men vi har redan slagit dom en gång i år, på bortaplan dessutom vilken ytterst få lag klarat av dom senaste åren.

Om vi övergår till politik finns det mycket att glädjas åt i dessa dagar, Muf Gävleborgs nya distrikstyrelse drog igång verksamheten i ett rasande tempo vilket är både glädjande och viktigt inför valet i sommar.

Fler än jag har reagerat på Ella Bohlins (Kd) förbudsiver och svek mot sina borgliga ideal. Dick Erixson skriver bland annat så här på sin blogg I hjärtat rebell:
"Ja, det värsta som finns är borgare som leker stalinister. De ska inte ha en röst. Kristdemokraterna måste tänka om. Låt inte de här bigotta förbudsivrarna prata partiet ur riksdagen."

PJ Anders Linder skriver även han om Kd's bisarra syn på borglighet i Svenska Dagbladet, läs själva på Politisk dödsdrifts hos KD.


Att 67,4% (av cirka 25 000 röstande) har Fredrik Reinfeldt som vinnare i gårdagens debatt mot Mona Sahlin är väntat men ändå glädjande. Att det är i sossetidningen Aftonbladet gör det bara än mer uppmuntrande.

Svenska dagbladet redovisar även att Fredrik har rekordstort förtroende hos svenska folket medan Sahlin fortsätter tappa. Ingen partiledare har så svagt stöd hos sina egna medlemmar som Sahlin, ingen partiledare har inte heller så stort stöd hos motståndarna som Fredrik. Att moderater och övriga borgliga väljare litar på statsministern är tämligen självklart men att över 30% av dom socialdemokratiska väljarna har stort eller mycket stort förtroende för en moderat statsminister är sensationellt bra. Vänder man på steken så finns det knappt någon alliansväljare som har förtroende för Sahlin så att S ska stjäla väljare från Alliansen är mindre troligt. Däremot finns mycket stora möjligheter för moderaterna att ta röster från så kallade "höger-sossar" från Sahlin.

Det är långt kvar till valet med moderaterna har vind i seglen och nu börjar valrörelsen inför EU-valet på allvar. Läs partisekreterare Per Schlingmann's VALLEDARBLOGG och se hur du kan stötta moderaterna och bedra till att begränsa socialisternas inflytande i EU-parlamentet.

Redan nu kan du göra följande:

1. Gå med i vår Facebookgrupp. Du hittar oss här.

2. Skicka ett mail till dina kontakter och uppmana dem att gå med i vår Facebookgrupp.
Skriv om det på din blogg eller hemsida.

3. Här hittar du även sju olika flygblad. Skriv ut och dela till kollegor, grannar eller andra.


Avslutningsvis så ber jag er gå in på följande LÄNK och lösa om svårigheterna med att veta vilken stol som Lundby-Wedin sitter på för stunden. Är hon fondkapitalist, styrelseproffs, LO-ordförande Eller Socialdemokratisk toppfigur?
När kommer stolen "Wanja" på Ikea? Den har unika egenskaper: en stol, men med flera sittplatser som man kan förflytta sig fritt emellan.

tisdag 17 mars 2009

Pressmeddelande från Muf Gävleborg

2009 03 17
Distriktsordförande
Claes Mårtén
0737-22 14 54

MUF Gävleborg dömer ut SSU:s strategi mot ungdomsarbetslöshet

Under SSU Gävleborgs distriktskonferens i helgen presenterade SSU:s förbundsledning sin strategi mot den höga ungdomsarbetslösheten. Den döms ut av MUF Gävleborg som ineffektiv och oambitiös.

- Det är skrämmande att SSU fortfarande vill hålla sig vid olika åtgärder istället för att sänka trösklarna in på arbetsmarknaden. Att SSU ser ett behov av ett kunskapslyft för ungdomar tyder mycket på att Socialdemokraternas skolpolitik varit förödande för dagens ungdom. Dessutom rimmar det inte bra med det förslag från moderpartiet om att höja arbetsgivaravgiften för ungdomar med 20 miljarder. Det säger MUF Gävleborgs ordförande Claes Mårtén.

Claes Mårtén tillägger att MUF Gävleborg skulle vilja se ännu fler åtgärder för att komma åt problemet med ungdomsarbetslösheten, bland annat förändringar i turordningsreglerna.

- Arbetsgivaren måste få friheten att välja kompetens framför anställningstid. Ungdomar förblir den mest utsatta gruppen med turordningsreglerna. Det märks tydligt då företag blir tvungna att skära ner, avslutar Claes.

Med vänliga hälsningar!
Thomas Böhlmark
2:e Vice Distriktsordförande & pressansvarig, MUF Gävleborg
073-435 24 62
thomas.bohlmark@moderat.se
http://thomasbohlmark.blogspot.com
www.muf.nu
-------------------------------------------------
Moderata Ungdomsförbundet Gävleborg
Hamiltongatan 38
802 66 Gävle
026 - 62 48 17

Gott om kristna puckon som uttalar sig idag.

Först Ella Bohlin sen påve Benedictus XVI....

Läs det extremt genomtänkta uttalandet gubb-*cencur* hade idag när han var på väg till sitt första besök i Afrika sedan han tillträdde som den katolska kyrkans överhuvud.

- Aids är ett problem som inte kan lösas enbart med pengar, som man inte kan komma till rätta med genom distributionen av kondomer som till och med förvärrar problemet, sade påven. Lösningen ligger enligt påven i "ett andligt och mänskligt uppvaknande" och "vänskap med dem som lider".

Förra veckan var det fel att tillåta en våldtagen 9-årig flicka att göra abort, nu detta vansinne.
Följande citat skulle lika gärna vara mitt eget med tanke på hur mycket skräp religionen står för i vår värld.

Nu har det brunnit hos Kd igen

Ella Bohlin, Kristdemokraternas toppnamn till EU-parlamentet skriver idag i Expressen under rubriken "Håll Europa fritt från snus" och jag blir en aning upprörd. Dock inte lika upprörd som min vän Jon nere i Göteborg, mer om det senare. Att Ella Bohlin har en hel del underliga åsikter visste jag, vad mer kan man förvänta sig av en gammal Livet ord-medlem men nu har hon gått för långt. Med formuleringar som "det viktigaste är att Sverige inte ska tvinga på andra länder att sälja snus" så är ju frågan om hon inte är i fel parti. Har människan hört talas om frihandel, den viktigaste borgliga värderingen inför EU-valet. Ella hör hemma hos sossarna med sitt förbudstänkande, vill folk snusa i EU så ska dom få snusa PUNKT!

Här följer en MSN-konversation mellan mig och Jon som uppmärksammade mig på Bohlins utspel:
Jon "Lapptopen" säger (10:08):
Okej att jag bombar nån dum jävla kristdemokrat?
$tefan Andersson säger (10:10):
Vad har du nu reagerat på?
Jon "Lapptopen" säger (10:10):
Dom är ju värre än socialdemokrater med förbud
$tefan Andersson säger (10:11):
Vad vill dom nu förbjuda?
Jon "Lapptopen" säger (10:11):
Snus bla, rör det och jag kommer att starta upp den gamle hederlige snapphane-rörelsen igen
Jon "Lapptopen" säger (10:12):
IRA på 80 talet kommer att se ut som scoutrörelsen
$tefan Andersson säger (10:13):
Jaha du menar Ella Bohlin den gamle Livetsordaren?
Jon "Lapptopen" säger (10:14):
Ja du ser, släpper dom in vilka dårskallar som helst?
Rör mitt way of life and ther will be hell to pay
Jag är upprörd!
$tefan Andersson säger (10:17):
Hehe jo jag håller med. Rösta på Fjellner i EU-valet!
Han vill att det ska säljas svensk snus i hela EU, killen smugglar med sig stockar med snus ned till parmlamentet och säljer
Jon "Lapptopen" säger (10:18):
Mmm, mutter staten skall ägna sig åt saker dom har att göra med typ rättsväsende, försvar och utrikespolitik resten kan vi sköta så bra själva så
Jon "Lapptopen" säger (10:19):
Inte göra mig upprörd!
Jon "Lapptopen" säger (10:24):
Tror du man kan bli polisanmäld om man skickar denna till henne? Bara för att påminna henne om att det är inte folket som skal vara rädd för staten utan att staten som skal vara rädd för folket?
Efter det valde jag styra över Jon på ett annat ämne innan han gör något han får ångra men att göra att utspel där man försöker ta bort snuset för svenskarna är lika korkat som att föreslå att man tar bort ölen för danskarna eller vinet för fransmännen...

måndag 16 mars 2009

Några bilder från Muf's stämma i Söderhamn.

Statsministern var "på plats".

Engelbrektsbågen likaså, lite konservatism finns det kvar inom Muf.
Bra där!

Riksdagsman Tomas Tobé var huvudtalare.
Avgående 2:e vice distriktsordförande Elin Skoog.
Och här avgående DO Linus Fredriksson, tack för två mycket framgångsrika år!
Stämmopresidiet skötte sig strålande.
Albin Molander från Muf's förbundsstyrelse.
Alexander Klaréus från MSU.
Olga Sokolova, f.d DO i Dalarna och kvällens toastmaster.
Johan Sundberg är styrelsens revisor och omvaldes till denna viktiga post.
Undertecknad omvaldes till sammankallande i valberedningen.
En av dom flitigaste motionärerna, Muf Gävles ordförande Jacob Edin.
Så här glad blev Martin "Burken" Rickardsson när han omvaldes till DS.
Historisk bild!
Moderata Ungdomsförbundet Gävleborgs första MSU-kommitté,
dessa unga damer och herrar kommer att göra mycket nytta för partiet.
Om det fanns ett pris för "kvällens klädsel" så borde Erik Perniola vunnit!
Skön stil på den här killen.

En bild från lördagen


Hittade den på Tomas Tobés blogg och la in lite namn, blev inte snyggt alls men men...

(Klicka på bilden för att förstora den så kanske ni ser vad det står)

Gjorde ett test på Facebook om vilket ungdomsförbund som passar mig bäst

"Frihet i alla dess former är centralt för dig. Det gäller valfrihet, friheten att älska vem du vill och friheten att få göra det i ditt liv som du vill göra. Du är trött på politikers klåfingrighet och orättvisor i samhället. Facket känns lite förra seklet. Gå med i Moderata Ungdomsförbundet!"
Kunde inte sagt det bättre själv!



Några utvalda bilder från helgens Muf-stämma i Söderhamn kommer ikväll, ni som har mig som vän på Facebook kommer att kunna se samtliga bilder där imorgon. En mycket bra stämma där dmom 60 stämmodeltagarna enhälligt gick på valberedningens förslag, dessutom valde dom om mig som sammankallande i valberedningen. Ett tecken på att man gjort ett bra arbete det.

fredag 13 mars 2009

Kampanjrapport & artikeltips

Fantastiska 508 nya medlemmar blev resultatet av MUF's kampanj i tisdags.
Vice distriksordförande i Gävleborg Claes Mårtén blev näst bäst i landet med hela 17 värvningar på EN dag. Oerhört starkt jobbat!
Sveriges i särklass största politiska ungdomsförbund blev än mer överlägset denna vecka, samma sak i Gävleborg. Skulle gissa att MUF är dubbelt så stora som SSU i vårt län.

Vad sägs om citatet nedanför bilden av Erik Norelius, fd. chefredaktör för Dala-Demokraten (alltså en sosse) som jag tagit från en intressant artikel i Aftonbladet? Under artikeln kan man rösta om man tycker Mona Sahlin är en bra partiledare, det säger att en bild säger mer än tusen ord så varsegod.

”När jag numera ser på den politiska och fackliga arbetarrörelsens ledare ser jag mest förlorare”


DETTA måste ni lyssna på, äntligen lite högre tonläge från Fredrik gentemot S så kallade "politik för välfärd, arbete och solidaritet".



Det kanske är så här man ska tänka?

Klicka på bilden för att förstora den.
Kan ni i alla fall inte läsa texten så hittar ni serien HÄR.

torsdag 12 mars 2009

Nationella kampanjdagen igår

Mellan 300 och 400 MUF'are kampanjade den 11 mars.

Igår gick över 330 unga moderater ut på skolor och gator över hela landet för att prata politik med unga människor. Kampanjer kommer att hållas från Lund i söder till Arvidsjaur i norr och handlar om de saker som unga oroar sig över idag som jobb i framtiden och miljön.

- Vi ser att det finns ett ökat intresse för politik bland unga idag och därför går vi nu ut på gatorna, caféer och i skolor för att prata politik. När andra politiska ungdomsförbund tappar medlemmar fortsätter vi att öka med över 1 000 personer om året, säger förbundsordförande Niklas Wykman.

- Förra året värvade vi 660 personer på en dag och vårt mål är att slå det i år. Trots Internet med alla dess möjligheter ser vi att det personliga mötet är väldigt viktigt när det kommer till diskutera politik, avslutar Niklas Wykman.

Väntar med spänning på hur många nya frihetsvänner partiet fått. Cirka 350 medlemmar finns i Gävleborg och nu på lördag är det dags för stämma i Söderhamn. Jag har fått förtroendet att sitta i valberedningen för MUF Gävleborg och det har varit fantastiskt roligt. Aldrig förr har så många kandiderat till distrikstyrelsen och alla kandidater är av hög klass. Men nu har vi ett färdigt förslag som stämman får ta ställning till. En hel del nyheter utlovas och en väldigt stor händelse kan bli verklighet. Något som Muf Gävleborg aldrig tidigare kunnat stoltsera med, mer säger jag inte...

Jag kommer att ta lite bilder och lägga upp på söndag när jag kommer hem.

Bilden ovan är en del av MUF-tåget på Pride-festivalen, det växte och växte och växte tills moderaterna stod för fler deltagare än alla andra partier TILLSAMMANS!
(Kd var inte med dock *fniss*)

onsdag 11 mars 2009

Överlycklig men helt färdig

Jösses vad nervös jag var när 8-delsfinalen mellan Arsenal och Roma fick avgöras på straffar, inte blev det bättre av att Eduardo missar den första straffen heller.
Tack gode gud för Manuel Almunia i Gunners mål!

Nu väntar kvartsfinal, hälften av lagen är från England (alla 4 som gick in i turneringen är alltså kvar bland topp 8). Jag vill helst slippa något av dessa samt Bayern Munchen som imponerat stort, Spanska lag har Arsenal oftast ganska lätt mot så Villareal eller Atletico Madrid skulle sitta fint, dock inte Barcelona...


AFA och dess vidriga människosyn

Den svenska terrororganisationen AFA har tagit på sig attacken mot kristdemokraternas partikansli i Gamla stan i Stockholm.
(bild och delar av texten kommer från politikerbloggens hemsida)

Företrädare för den extrema svenska terrororganisationen AFA Stockholm erkänner att det var de som låg bakom attacken mot kristdemokraternas partikansli natten till i går.
På organisationens hemsida skriver extremisterna:
Under Internationella kvinnodagens sista timmar besökte en grupp kvinnor från AFA Stockholm och RF Stockholm Kristdemokraternas lokal i Gamla Stan för att visa vad vi tycker om deras politik. Lokalen vandaliserades med färgbomber och vi sprayade budskapet ”Brinn i helvetet, borgarsvin och kvinnohatare”, och gatstenar kastades på rutorna.

Ibland önskar man att polisen fick använda sig av lite mer "radikala" metoder för att krossa såna här grupper. Vidrig människosyn, noll respekt för demokrati och rättsväsende är något alla dessa extremister har gemensamt. Förbannad ut i fingerspetsarna blir jag av sånt här!

tisdag 10 mars 2009

Dagens tjuvlyssnat

Bussen på väg till Kungsbacka
Två tjejer ~18 sitter på bussen och pratar.
Tjej 1: Ja, fattar du och sen kom Soc och hämtade mig!
Tjej 2: Va? Kom Socialdemokraterna?



Frågan är vad som skulle vara värst?


Hittade en smårolig karikatyr på damen som tycker "det är häftigt att betala skatt också".

måndag 9 mars 2009

Ett kort inlägg om Jan-Emanuel och ockerhyran

Tycker faktiskt lite synd om killen, okej det var korkat att försöka hyra ut en 2'a för 40 000 i månaden och ett somarhus för 140 000 men den hetsjakt han utsats för är överdriven. Att sossar av idag inte lever som dom lär har vi vetat sedan Palmes dagar så att någon ens blir förvånad över detta är märkligt. Det är bara att studera SAP's partiledare Sahlins historik när det gäller att sko sig på skattebetalarnas bekostnad så inser man att det vänstern vill kalla folkrörelse är dött sedan årtionden.

Snart första maj, vad sägs om ett plakat med följande text:

"ROPEN SKALLA, HERRGÅRD ÅT ALLA!"

Bjuder på lite gammal klassisk kampsång från KPML(r) som insperation inför 1'a maj.
Upp till kamp osv, rader som "Marxismen/Lenenismen visar oss vägen fram" vore väl något för att protestera mot Socialdemokratins så kallade högersväng (hur man nu kan anklagas för att svänga högerut när man tar med kommunister i ett eventuellt regeringssamarbete).

Mera tennis och vänster-terrorister.

Det var länge sedan jag tittade på tennis, men helgens Davis Cup-match mot Israel hade så spännande matcher att jag inte kunde låta bli. Tyvärr blev det till slut förlust och det är svårt att inte tänka på vad lite publikstöd kunnat göra om inte sossarna i Malmö stoppat detta...

En annan sak som tål att fundera över är varför (s)vensk media alltid beskriver våldsverkare på vänsterkanten som "aktivister" när dom är fundamentalister/terrorister. Naturskyddsföreningen och Jägareförbundet är fullt av aktivister som försöker vinna sympatier för sin sak genom argument och dialog. AFA och andra odemokratiska organisationer på vänterkanten väljer istället våld och annan olaglig aktivitet för att få fram sina budskap. Al-qaida använder samma metoder men dom kallas för sitt rätta namn vilket är terrorister.

Sen hur en människa som leder ett riksdagsparti kan närvara och därmed hetsa upp stämningen ännu mer är för mig en gåta men Lars Ohly (V) upphör aldrig att förvåna (tyvärr).

Apropå sossarnas syn på Israeliska tennisspelar så kan detta vara en intressant detalj.
En av Israels spelare i dubbeln var Amir Hadad. Han tilldelades Arthur Ashe Humanitarian Award, sedan han ställt upp i dubbeln i Wimbledon 2002 med muslimen och pakistaniern Aisam-Ul-Haq Qureshi. ATP-chefen Mark Miles sa: “Under en sommar när rädsla och hat får många rubriker har Amir Hadad och Aisam-Ul-Haq Qureshi visat en efterlängtad avspänning med deras enkla budskap om tolerans genom tennis.”

Men i Malmö möter denne spelare hat, förakt, våld och rasistiska glåpord från en pöbel under ledning av Per Gahrton, Lars Ohly, Ilmar Reepalu, AFA, nynazister och islamister. Många så fega att de dålde sina ansikten i rånarluvor.

Snacka om skillnad i respekt för människors värde.
Man kan inte annat än skämmas över att händelserna utspelades i Sverige, och förakt för Malmö. Denna stad bör för alltid förlora alla möjligheter att arrangera några som helst internationella turneringar eller arrangemang. Malmö får inte fortsätta skämma ut Sverige som ett av de värsta rasistiska och hatfyllda platserna i Europa. Varför tar inte Mona Sahlin avstånd från SSU's och Reepalus agerande? Skäms hon inte eller delar hon samma vidriga människosyn som sitt ungdomsförbund?

fredag 6 mars 2009

Va, va, va, Va, va, va, Va, va, va, Va, va, va...

Tolv gånger!
Tolv gånger lyckas hon klämma in ordet "va?" på 1 minut och 42 sekunder. Det är en bedrift i sig. Men den urgamla tv-intervjun med Mona Sahlin är naturligtvis intressant på andra sätt än de rent språkliga. Läs mer om detta makalösa exempel på (S)VT's opolitiska rapportering på SVD.
KLICKA HÄR.



"Men vad kommer det sig då att du har en så oerhört klar insikt i alla de här sakerna, och så många som är jämngamla med dig är så okunniga?"

Den frågan har ett extremt högt humorvärde mina damer och herrar!
"oerhört klar insikt"...

Världens bästa reklam? (och lite "tennis")

Reklam för TicTac (minttabletterna) där en kille visar sig ha oanade talanger...







Den här killen borde anställas inför valkampanjen, snacka om att dra till sig människor på stan.


UPPSNAPPAT FRÅN DICK ERIXSONS EMINENTA BLOGG
"
I HJÄRTAT REBELL".

"Så är det då avslöjat hur nära varandra vänstern i Sverige ligger nynazisterna när det gäller så kallad “Israelkritik”. Nazisterna bedrev ju denna “kritik” redan på 1930-talet, långt innan Israel fanns. Inför dagens Davis Cup-tennis är man rörande överens, vänstern och national-socialismen. Svenska folket borde lära sig något av detta: vänstern är lika lite för människors lika värde som nazister. De är lika goda företrädare för våld, hat och förakt för demokrati. Svenska Dagbladet skriver i ledaren,
De kan inte dölja sin väpnade gren.
De som i dag och i helgen kommer att demonstrera gör det inte för människors fri- och rättigheter — utan tvärtom för rasism, för hat och för våld istället för politiska förhandlingar. Det är huliganer som står för något helt annat än de västerländska värderingarna."

Alldeles oavsett så hoppas jag Sverige kan överraska i själva tennismatchen som folk egentligen borde fokusera på. Det är inte spelarnas fel att det pågår en konflikt i Gaza. Synd om lärare och elever på John Baur-gymnasiet bredvid arenan också som idag känner sig allt annat än trygga pga dessa individer hotar arrangemanget.

I ÖVRIGT ÖNSKAR JAG ER ALLA EN TREVLIG HELG!

torsdag 5 mars 2009

Vad roligt med kommentarer!

Jag har lagt märke till att det är någon fegis som roar sig med att skicka kommentarer till bloggen med diverse påhopp. Naturligtvis anonymt men det förstår jag med tanke på nivån på personens kommentarer. Jag skulle också skämmas om jag gick ut med mitt namn om jag satt i den stolen. Nu moderarer ju jag allt på denna blogg och sånt skräp kommer naturligtvis inte med. Total diktatur råder kan man säga men det roliga i kråksången är att det finns en person som trots att hon/han öppenbart har problem med mig och min person så är hon/han inne på bloggen och läser varje dag. Det tycker jag roligt, nästan så man känner sig som en bloggkändis. Blondinbella och Alex Schulman, ni har fått konkurens!

Hur ska man fira detta då tro? Med en kall öl och en påse chips framför TV'n och skrika sig hes när Brynäs ska försöka bemästra "Vargarna från Värmland"? (Färjestad för er som är okunniga gällande hockey). Det passar dessutom bra in i nedanstående inläggs tränings/hälsotips.

Men för att vara allvarlig för en sekund gällande träning så kan jag meddela att jag idag införskaffat ett stycke gym-kort på Pace gym här i Ljusdal. Tisdag. torsdag & söndag i tre månader kommer ni att se mig där. Jag kommer se ut som Arnold i sommar... kanske.




Jag visste väl att jag haft rätt!!

Hittade detta på en chat där man kunde ställa frågor till en dietist, detta är på fullaste allvar och sammanstämmer i mångt och mycket vad jag alltid sagt.

FRÅGA: Kan jag genom att göra sit-ups få min mage lite mindre?
SVAR: Definitivt inte! När du tränar en muskel, blir den större. Därför bör du inte göra sit-ups, såvida du inte strävar efter att ha en stor mage.

FRÅGA: Är simning bra för figuren?
SVAR: Tja, se på valar

FRÅGA: Jag har hört att idrott är bra för hjärtat och kan förlänga livet, stämmer det ?
SVAR: Ditt hjärta är programmerat till att slå ett visst antal slag under livet. Kasta inte bort dem på träning!! Genom träning slår hjärtat snabbare, och du förkortar livet! Vill du leva längre? Ta dig en tupplur!

FRÅGA: Borde jag skära ner på måltider innehållande kött, och äta mer frukt och grönsaker?
SVAR: Här måste du försöka att förstå logisk effektivitet. Vad äter en ko? Gräs. Och vad är det? Grönfoder. Så en biff är inte något annat än ett effektivt sätt att äta grönsaker på. Ät kyckling, och få i dig majs! En fläskkotlett kan ge dig 100% av rekommenderat dagligt intag av grönsaker!

FRÅGA: Borde jag minska på mängden alkohol jag dricker?
SVAR: Nej, tvärtom. Vin är gjort av frukt. Brännvin är destillerat vin. Det betyder att de tar bort vattnet ur frukten, och så får du ändå mer av det goda, sunda innehållet. Öl görs av sädesslag, dvs fibrer!

FRÅGA: Är choklad osunt?
SVAR: Är du tokig? Kakaobönor=bönor, och bönor, linser o dyl är vansinnigt nyttigt, vet alla, eller hur? Det är den bästa 'feel-good'-maten man kan få!!

FRÅGA: Är det viktigt att vara i god form?
SVAR: Rund är en form, så god som någon!

Hit måste jag åka snart


När jag såg bilden kom jag mest att tänka på spelet Grand Theft Auto men sen insåg jag hur gärna jag vill tillbringa tid i denna fascinerande stad. Skulle nog kunna bo här ett år till och med, frågan är vad man ska jobba med?

onsdag 4 mars 2009

Tennis och rap-musik på SSU-vis

SSU är arga (ovanligt?) på Israel för kriget i Gaza och har därför bestämt sig för att inte låta Israel få spela Davis Cuptennis i Sverige. Att idrott och politik ska hållas isär spelar ingen roll eller det faktum att Hamas dagligen skjuter raketer mot civila Israeler, nej här ska PROTESTERAS!

Har aldrig förstått vänsteraktivister och deras kärlek till demonstrationer och hatiska kampanjer. Så fort det kastas gatsten så kan man vara 99% säker på att det är en vänstergruppering som är ute och "åtnjuter sina demokratiska rättigheter".

Följande bild finns på SSU's hemsida.

SSU har också producerat ung och häftig rap-låt, ett nytt steg i att vinna valet 2010. Jag finner inga ord.. Vilka unga väljare tror dom skulle rösta på sossarna efter att höra denna låt? 2006 förlorade dom väljare på sin hata-moderaterna-kampanj, och nu kör dom den igen? Ni kommer väl ihåg att SSU hade en Fredrik-docka med sig på sina skolkampanjer där han utmålades som en varulv? Visst kan (eller ska) ungdomsförbunden kunna driva med sina motståndare men någon form av moral och nivå måste man kunna hålla. Tacka vet jag MUF, där finns det också sånger om sossar men där innehåller texterna humor och inga vidriga påhopp som i SSU's musikaliska verk, Lyssna själva och kommentera gärna vad ni tycker om texten.

NU är Stefan trött

Ett tecken på för lite sömn är när man håller på att garva sig själv av stolen av detta lilla klipp...

Karriären räddad? Nja jag vet inte det jag.

Sveriges egen version på Pravda skriver idag om Britney Spears och hennes comeback (vet inte i vilken gång i ordningen hon gör comeback men iaf). Jag kan inte påstå att "Brittan" intresserar mig och musiken är tämligen värdelös men det som fick mig intresserad av artikeln var följande rubrik "Så har du aldrig sett Britney – kolla in superheta showen". Nog för att jag kan vara lite kräsen ibland men det man ser i videoklippet är då inte vad jag klassar som "superhett". Ni får väl göra en egen bedömning men jag säger
-Sorry Britney, det blir inte du och jag...

tisdag 3 mars 2009

Inte bra reklam för Sverige detta

Reportage från amerikansk (tror jag, möjligen England) tv om Rosengård. Svensk integrationspolitik misshandlades totalt av sossarna ända sedan Palmes tid, tack och lov börjar det hända saker med Alliansen. Men att vända 20 års misslyckande på en mandatperiod är omöjligt, minst två men antagligen tre kommer att krävas innan det blir bra.