fredag 5 februari 2010

Den inbillade sjuke del II

Människor som har arbetsförmåga ska få stöd för att komma tillbaka till arbetslivet, människor som är sjuka ska få vård och rehabilitering, det är vad moderaterna kallar arbetslinjen.
Du ska inte kunna gå på bidrag år ut och år in utan att någon kontrollerar vad du gör för att ta dig ur ditt bidragsberoende. Är du långtidssjukskriven så ska du få hjälp att komma tillbaka, inte sättas på "avbytarbänken" permanent som sossarna gjorde under sin tid vid makten (140 nya förtidspensionärer VARJE dag).

I dagens Svenska Dagbladet kan man läsa följande:
"Igår presenterade Ekot nya uppgifter om sjukskrivningstendenserna. Det visar sig att Sverige har gått från att ha världens mest sjukskrivna befolkning, till att ligga i nivå med EU-genomsnittet. Det rimmar bättre, om än inte perfekt, med det faktum att Sverige också har världens friskaste befolkning."

Läs hela artikeln på:
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/kanske-var-allt-inte-helt-nattsvart-anda_4213677.svd

■ Arbetslinjen som handlar om att alla som kan ska ges möjlighet att få ett arbete.
■ Vi ser människors förmåga istället för att stämpla ut människor i system.
■ Vi vill att människor som är friska och har arbetsförmåga ska ges möjligheten till ett arbete på deras egna villkor. Människor som är sjuka ska erbjudas vård och om möjligt rehabilitering för att kunna återgå till arbete.

Bara genom att alla som kan och vill arbeta ges möjlighet till arbete klarar vi en välfärd till stöd för dem som inte kan arbeta.

2 kommentarer:

Adam sa...

Samtidigt så är det rätt hemskt att läsa om människor som skickas ut i arbetslivet som inte alls är arbetsföra. En läkare på försäkringskassan ska inte göra en analys utifrån ett papper med smärtåkommor. Det är ohållbart.

Stefan Andersson sa...

Självklart är det illa när folk hamnar fel. Ingen trodde att en så här stor och nödvändig reform skulle gå smärtfritt men vad är alternativet, fortsäätta som förr när folk sattes ur spel i åratal? Att gå från ett socialistiskt "ta hand om alla"-samhälle som gick ut på att göra människor beroende av staten till ett individsamhälle där fokus ska ligga på individen först, staten sen tar tid. Jag lever i en ganske något naiv tro att alla människor både kan men också vill bidra i samhället, det är staten uppgift att hjälpa folk att komma till sin rätt. Inte som S indirekt tala om för människor att dom inte behövs.