tisdag 2 februari 2010

Den inbillade sjuke?

"Den inbillade sjuke" är en pjäs av Moliere för er som inte visste det och det kan vara ett bra namn på detta inlägg. Dom senaste veckorna har en kvinna i 30-årsålder formligen spytt galla över moderaterna i Aftonbladet, det kan knappast vara någon som missat detta.

Jag fick för mig att goggla om vad som kan ligga bakom denna hetskampanj i landets största tidning. Då hennes artiklar gavs ovanligt mycket utrymme och Aftonbladet skickat hem en fotograf till henne för att ta bilder etc så kan man ana att någon annan än kvinnan själv ligger bakom. Utan att ha några som helst bevis så går mina tankar till ett visst partihögkvarter på Sveavägen 68.

I artikeln kan man läsa "Trebarnsmamman X X (utelämnar namnet då jag anser att hon fått tillräckligt med utrymme i media och på nätet) är sjukskriven för fibromyalgi, utmattningsdepression, lätt ångest och kognitiva minnessvårigheter".

Vad jag förstår så har hon varit sjukskriven i flera år och har nu blivit utförsäkrad, på sin blogg beskriver hon ett möte med en myndighet. "Men i valet att stå utan pengar och att skriva under mitt namn för att kanske få pengar någon gång i framtiden är valet inte så svårt. Jag skriver under. Först när jag kommit hem så slår det mig, hur ska jag nu finna någon väg tillbaka in i försäkringssystemet?"

Här avslöjar X det övergripande målet för henne. Hon sjukskrevs när hon var 26, hon är nu 30 och hon önskar vara sjukskriven tills det är dags för pension.
Att få hjälp tillbaka till arbetslivet är inte ens ett alternativ för henne.

En annan bloggare har räknat ut vad hennes bidrag, enligt beräkningar från Försäkringskassan består av. Har man tre barn, är man berättigad 3.604 SEK skattefritt per månad i barnbidrag + flerbarnstillägg. Han gjorde en snabbräkning gällande bostadsbidraget (130000 SEK/år + 3 ungar) och fick det till att hon borde erhålla 3 000 SEK skattefritt i månaden därifrån.

Summa sumarum:
•Sjukpenning 7.370 SEK (11.000*0,67)
•Barnbidrag 3.604 SEK
•Bostadsbidrag 3.000 SEK

Summan blir då ungefär 14.000 SEK netto, vilket motsvarar en månadslön på 20.900 före skatt (14.000/0,67).
Om pappan dessutom betalar underhåll tillkommer cirka 3500 kr/månad.

Den här kvinnan lever ett oerhört aktivt liv om man läser hennes blogg och twitterinlägg (dock har hon avslutat sitt konto hos Twitter vilket jag förstår om man läser en del av hennes uppdateringar).

# Beställt kläder för massa pengar jag inte har egentligen.. Dåligt samvete/glad??!

# Kallt kallre och kallast? Hunden blåvägrar att gå mer än fem minuter. Men idag ska vi grilla? Det har herr S bestämt. Stackars oss?

# Nyårsmiddagen planerad. Toast m kaviar och skagen. Oxfilé m potatisgratäng och tomat och rödlökssallad Citronformage m jordgubbar å grädde

# Tvättar, städat akvariet, utfodrat barn, byggt pussel.. rastlös själ + smärtsam kropp funkar inte bra ihop!

# utan internet. Virus på hela datorn. Hela servern också. Helvete också!

# Varit på Busborgen med Herr Ph och grabbsen idag. Vi hade jättekul! :-) Och liten pinkade inte på sig en ända gång. *jippi*

# Så smärta i hela kroppen.. men vad vänta sig när man lekt runt igår.. Dax att inse att kroppen inte gillar busborgen kanske?

# Städar ut källaren som gud glömde! Städat en hel helg i princip och det märks inte alls.. Kul kul!

# Renoverar man hela dagen och städar halva natten.. Hur stora är oddsen för att man kommer upp ur sängen glad och frisk i kroppen?


Nu säger jag något som inte är PK men verkar detta vara en människa som är så sjuk att hon inte kan jobba deltid och inte ens kan tänka tanken på att komma tillbaka till arbete istället för att ha som mål att komma tillbaka i sjukförsäkringssystemet?

Nej X verkar vara ett praktexempel på den nya sortens Socialdemokrater.

ALLA skall med (men andra skall betala)!

Läs vad andra bloggare tycker HÄR, HÄR och HÄR.

För er som vill veta sanningen istället för att läsa Aftonbladet så finns information om sjukförsäkringen HÄR. Huvudbudskapet borde 99,9 % av befolkningen ställa upp på. "Människor som har arbetsförmåga ska få stöd för att komma tillbaka till arbetslivet, människor som är sjuka ska få vård och rehabilitering".

5 kommentarer:

Anonym sa...

Konstigt; när jag läste detta inlägg så lät det snarare som "Den inbillade jämlike", en pjäs av en ljusdalsmoderat :).

Anonym sa...

moderat propaganda mixad med småpöjkar som inte har någonting att göra än att surfa runt och jaga en kvinna som våger stor för sin sjukdom!
Ni faller på är egen banalitet!

Gör någonting av värde och går till botten med hur Försäkringskassan förnedrar skadad och sjuka och hur moderaternas politik går ut på att avveckla våra gemensamma socialförsäkringar-

BC

Anonym sa...

Kanske skulle läsa eller se den inbillade sjuke innan du försöker applicera verket på något som handlar om något helt annat.
Men det är allmänt känt att moderater och sverigedemokrater inte är vidare intelligenta. Förövrigt är det ointressant hur det är relativt med sossar därtill.

Man kan fortsätta att ställa frågor:

1. Har man rätt till bostadsbidrag om man inte har en bostad? (tips, svaret börjar på N..).

2. Barnbidraget ska gå till barnens utgifter.

3. Introduktionsprogrammet efter utförsäkring ger 223 kronor minus skatt om dagen. Det är 3500 kronor / månad.
Det är inga jädra 7370 kronor!

4. Vet du/ni vad 3 barn kostar per månad? Dagisavgift med mera går loss för 2 barn på ca 2000 kronor till att börja med. (OJ! Tänkte inte på det!).
Räkna med 2000 kronor i mat med mera.

5. Vad kostar försäkringar för barnen och hemförsäkring? (OJ! Tänkte inte på det HELLER!?).

6. Vad kostar en hyreslägenhet som ska husera dessa? Räkna med en 5000-7000 i månaden.

Och det fortsätter med rena spekulationer om vad folk omöjligen kan ha en klar insikt över. Moderater har en tendens att tro sig veta så himla bra om allt och alla. Utom just grundläggande verklighetsuppfattning.
Hur man räknade fram 140 om dagen förtidspensionerade är intressant bör nämnas när det är snarare 40 om dagen enligt Försäkringskassans och SCB statistiken.

Sedan är det märkligt att denna herre menar på i en massa saxade exempel som ska vara något sorts bevis på funktionsförmåga för arbete, att sjuka människor inte ska försöka göra saker efter bästa förmåga, få umgås med sina barn när de kan och orkar, eller ha trevligt på nyårsafton. Man kan tydligen inte renovera eller städa hela natten om denne kanske råkar ha problem med dygnsrytmen exempelvis?
Vad är definitionen av renovera? Vad är definitionen av tvätta, städa akvarie (ja för det är så jobbigt att rengöra filtret en gång i veckan på någon minut).

Busborgen kan man tydligen inte heller vara på som sjuk? Det är väl en inrättning där barnen leker och där föräldrar avlastas? Vad är felet med det för en sjuk människa? (OJ! Tänkte inte på det med min rikspucko till moderathjärna!).

Seriös.. Mr Andersson.. Du måste vara otroligt egotrippad hjärntvättat hjärndöd som inte har förmåga att se objektivt och källkritiskt på hela detta.

Och snälla Stefan.... skaffa inte barn.. och har du några.. stackars ungar..

(ta din lilla statist katt, dina egotrippade futtiga skattemedel och dra från landet om du inte vill bygga ett bra samhälle och vars social och utvecklande).

Anonym sa...

Din IQ tycks ligga helt i nivå med IQ:n hos flashbacks obegåvade skvallerkärringar. D.v.s. samma IQ som en mås. Politik skall grundas på verklighet och inte på snaskigt fladder-pladder från ett slaskforum. Väx upp och torka dig bakom öronen, snorpojke.
Kallar du alla kvinnor för "jävla hora" förresten?

Mats Eriksson sa...

Det var redan så bra kommentarer här, skönt att se att det finns intelligenta människor också, till skillnad från den som skrivit blogginlägget!

Undrar om (M)azister någonsin kommer att inse att sjukdom ofta är ett dubbel/trippelarbete. Att då tvinga denne sjuke att stå inför valet, enligt moderata principer, (ytterligare)heltidsarbete/prövning lr inga pengar, det är inget annat än tortyr! I vissa fall har sjuka hellre tagit sitt eget liv och då är de politiker som fattat beslut om denna politik inget annat än en förbannade jävla mördare (vilket jag sade högt och tydligt någon meter från Axen efter SVT-debatt 19/1 i år!)

Dags att vakna och inse att alla har rätt till ett LIV i första hand !

Skicka politiker på empati-kurs!