fredag 19 februari 2010

Det finns hopp för dom flesta

NY MODERAT.
Tony Andersson (till höger) är Moderaternas ledare i Timrå och kan sedan i går räkna det forna Socialdemokratiska kommunalrådet Kenneth Westberg som sin partikamrat. ”Det är en föränderlig värld”, säger Kenneth Westberg.
Foto: Jennie Zetterqvist

Läs mer om denna "solskenshistoria"
HÄR!

Att många norrlänningar röstar rött av tradition och inte på grund av ideologiska skäl vet vi, folk röstar rött för "det gjorde mamma å pappa och deras föräldrar" osv. Sen klagar man hejdlöst på att sossarna sköter kommuner och landsting på det sätt man gör.

Jag tror att alla som bor i Norrland känner igen sig i detta, ingen annanstans frodas det jag brukar kalla för "nånannanismen" mer än i Norrlands inland. Det är alltid "nån annans" fel, är det inte dumma sossepampar så är det Stockholms eller EU's fel. Ytterst sällan kan/vill/orkar man ta tag i saker och ting på egen hand utan man trivs med sitt eviga gnällande.

Jag har omvänt många gamla "sossar" i mina dagar som efter att ha pratat med en moderat som talat om vad vi EGENTLIGEN står för insett att dom inte alls är socialister utan "moddar" (har lyckats fixa en del röster till Fp också men lika glad för det är jag).

SLUTLIGEN:
Ett bra råd är att om du vill veta vad moderaterna står för, prata då med en moderat - inte en sosse. Sossar älskar att prata om moderater och vår politik men tyvärr älskar sossar även att svartmåla oss och påmåla oss värderingar som vi inte har.

Inte alla men många, till och med jättemånga. ..

Inga kommentarer: